Dziś odbyły się kolejne zajęcia z projektu “Zdrowy talerz” nr 2023-1-PL01-ESC30-SOL-000136592, podczas których nasi seniorzy odkrywali różnorodne wariacje naleśników! 🥞😀
Zajęcia rozpoczęły się z entuzjazmem i energią – wszyscy uczestnicy byli gotowi do pracy, by stworzyć pyszne i zdrowe dania. Tym razem na warsztatach przygotowaliśmy aż sześć różnych rodzajów naleśników, z czego każda wersja była wyjątkowa i niepowtarzalna. Seniorzy z zapałem zabrali się do gotowania, a kuchnia wypełniła się zapachami świeżych składników i przypraw.
W menu znalazły się:
– jagodowe naleśniki z serem,
– tort naleśnikowy ze szpinakiem i serem cheddar,
– fit naleśniki z siemieniem lnianym,
– czarne naleśniki z łososiem i serkiem,
– naleśniki gryczane z groszkiem,
– naleśniki z tofu.
Każda wersja naleśników była wyjątkowa i przyciągała wzrok swoimi kolorami oraz apetycznym wyglądem. Seniorzy mieli okazję spróbować czegoś nowego i eksperymentować z różnymi smakami i dodatkami. Atmosfera była jak zwykle fantastyczna – pełna śmiechu, rozmów i pozytywnej energii. 😊Jagodowe naleśniki z serem były prawdziwym hitem – delikatne i soczyste. Z kolei tort naleśnikowy ze szpinakiem i serem cheddar zaskoczył wszystkich swoim niebanalnym smakiem i wyglądem.
Nasi seniorzy jak zwykle spisali się na medal! 🥇 Nie możemy się doczekać kolejnego spotkania, podczas którego znów będziemy mogli wspólnie gotować i odkrywać nowe smaki! 😊