Dnia 10 stycznia odbyły się kolejne zajęcia z projektu „Zdrowy talerz”. Ten dzień był pod znakiem makaronów. Wszystkich uczestników to bardzo ucieszyło, no bo kto nie lubi makaronów?!
Od pierwszego momentu wszyscy bardzo się ucieszyli i od razu zaczęli pracować. Jedne Panie kroiły potrzebne produkty, drugie przygotowywały sosy, a kolejne dbały o porządek w kuchni, aby gotowanie przebiegało sprawnie i przyjemnie. Uczestniczki zamieniały się co jakiś czas miejscami, aby każdy mógł zrobić różne rzeczy w trakcie gotowania. Oczywiście w trakcie pracy było dużo pozytywnej energii i uśmiech nikomu nie schodził z twarzy.
Uczestniczki przygotowały 4 wariacje fit makaronów począwszy od makaronu soba, poprzez chiński i żytni aż po makaron, który powstał przy użyciu samej marchwi i cukinii! Kombinacje sosów i warzyw były przeróżne, ale jakże pyszne! Wszystko wyszło doskonale, a co więcej wszystkie makarony były bezglutenowe i lekkie, dzięki czemu można było jeść do woli, a samopoczucie bez zmian pozostawało na wysokim poziomie.